Gyakran feltett kérdések

Tarthatjuk más állatokkal együtt?

Tengerimalacokkal például összeengedhetjük a nyulakat ,de békés természetük lehetővé teszi ,hogy más házi kedbencekkel pl. kutyával is össze szoktassuk őket.

 

 

Hogyan taníthatjuk nyuszinkat szobatisztaságra?

A macskákhoz haonlóan egy kis oda figyeléssel a nyulak könnyen szobatisztává válnak.Készítsünk nekik egy macska alommal feltöltött illemhelyet és helyezzünk bele az ürülékéből,majd tegyük bele a nyulat.A WC mindig legyen elérhető a tapsi számára.(Én például ezzel a módszerrel megtanultam ,hogy hova végezzem a dolgom)

 

 

 

Egyedül vagy társsal tartsuk?

A nyulat egyedül is tarthatjuk,de párban sőt csoportosan is.Ha bakokat tartunk együtt érdemes ivartalanítani őket mert az ivarérés után agresszívak lehetnek egymással.Együtt tartott ivaros nőstényeknél is tapasztalhatunk agresszíót.Legjobb párosítás ha ellenkező nemű ivartalanított egyedeket tartunk együtt.

 

 

Hogyan váltsak át másik nyúltápra?

Ha egy újfajat tápot veszünk először keverjük össze a korábbi táppal és naponta fokozatosan növeljük az új táp mennyiségét a régihez képest.1-2 hét után térjünk csak át teljes egészében az új termékre.

 

 

Szabad salátával etetni a nyulakat?

A sajnos a salátákban sokzor felhalmozódnak a műtrágyák és egyes permetszer maradékok amiknek magas nitritkoncentrációja veszélyes lehet,így nem javasoljuk az adását.

 

Egyedül tartott nőstény nyulat is ivartalaníttatsuk?

Mindenképpen javasolt akkor is ha egyedül tartjuk a nyulat mert ivartalanítással lecsökkentjük az esélyét egyes rosszindulatú daganatok kialakulásának,így meghosszabbodhat kedvencünk élete.